About us

Home > About us

EVENTYRET OM OSS

«Camping» tenker du, og griner litt på nesen. 

Slitne små hytter med flassende maling, skitne madrasser, døde fluer i vinduskarmen og ett udefinerbart fettlag på alle flater? Det liker ikke vi heller, så der er vi helt enige! Men, hytter med hotellstandard, uten krav om at du må vaske, re opp senger selv, og være utslitt og svett ved avreise, det er greit? Det mener vi også, så slapp av! På Havblikk er det hotellstandard, og vi liker det! Du får enkel standard om du «bare må ha det». Enkelt, billig og rent. Og en fantastisk beliggenhet i fjæra.

Familien som koser seg, griller og er mye ute, sammen. Like ved en annen familie. Ungene løper rundt, og snart er hele hurven hoppende på Storputa. Glade hyl og latter ligger som en god bris i lufta. Ferievenner og nye bekjentskaper. Du slår av en prat med korttidsnaboen, og dagen etter er dere sammen i Lille Syden med ungene, bader og spiser is, eller spleiser og leier en båt for å fiske litt.

 

Slitne-barn-til-kvelds-garanti

Havblikk leverer #slitnebarntilkveldsgaranti, og det åpner muligheten for de voksne å få ferievenner, sitte ned og bare nyte øyeblikkene. Uformell kos, sommerkjole, strikkagenser og shorts. Å dele en flaske vin til et godt måltid, på Aurora eller ved grillen. Sitte på terrassen i lyse netter. Å ha en samtale, der det ikke er gitt hvor veien går. La nye tanker og vitser sprette over bordet. Le sammen, være glade! Bare være feriedeg, nysgjerrig og åpen. La humla suse. Deilig!

 

 

Les nord norges artikkel om hvorfor Nesna er et perfekt utgangspunkt for øyhopping

Så, hvem er vi, sånn egentlig? Og hvorfor er vi her?

To lekne sjeler la i 1998 trygge ni til fire-jobber bak seg, forlot Mosjøen, og kjøpte det som var en stor, sliten og uutnyttet campingeiendom på Nesna. Vi arvet også noen faste caravanister. De «eide» plassen i større grad enn oss. 23 år senere er fremdeles noen av dem her. 

Vi bestemte oss for å lage en annerledes camping. Havblikk. Det skal være gøy å jobbe, og hustavla fikk påskrifter som: «Det er lov å ha det artig på arbeid», og «Det er lov å gi en klem». Vi, vertskapet, elsker folk, og når vi har 80 mål tilgjengelig for å skape glede og minner, for små og store, ja – da gjør vi det vi kan! 

Topcamp overtar Havblikk

Topcamp Havblikk - Helgeland blir det nye navnet når Topcamp overtar Havblikk Camping fra 1. oktober 2021. Familien Friis takker glade av, etter 23 års entusiastisk drift av Havblikk Camping, og overlater roret til Norges raskest voksende campingkjede. Alle gjester er selvfølgelig hjertelig velkommen til å være med på neste steg for Havblikk!

Lille Syden, tenk å ha sin egen «Syden». 

Syden kan være der du vil det skal være, tenkte vi. Basseng med vannsklie, solsenger og is tar deg, og dine små og store ut på en liten reise. Barna sprudler av badeglede og lys latter setter sydenstemninga, det mases etter is, sola skinner, bestemor nyter sola og leser i ferieboka. I kveld blir det trøtte unger! 

 

Norges eneste telt med alle rettigheter

I 2003 drodlet vi rundt «Hvordan komme i avisa?» Resultatet ble etableringa av Ninas Lavvo; Norges eneste telt med alle skjenkerettigheter. Teltet ble avløst av ett trebygg, og fram til 2016 ble det skapt mange gode stunder og møter. Lokalbefolkning og gjester i skjønn forening, store, lune sofagrupper og deilig midnattssol. Med og latter og utstrakt pledding holdt vertinne Nina et godt grep om stemninga i Lavvoen. Vi kom i avisa – en forside-, en sisteside- og en side-tre-reportasje. Mission completed.

 

Aurora restaurant og Livescene 

«Teltet» ble tatt ned og Livescenen kom opp. På selveste kvinnedagen i 2017 åpnet Aurora restaurant og Livescene. Stor matglede og tilgangen på gode råvarer la premissene for etableringen. Konferanserommene åpnet for drift året rundt, og livescenen bringer kultur til bygda. 

«Skulle tro vi var i Barcelona!» utbrøt en reisevant sambygding ved første besøk. Interiøret er nedpå-kult og kreativt, med innslag av gjenbruk fra tida bygget var en driftsstasjon for Helgeland Kraft. Scenen huser alt fra Slampoeter til storband og nasjonale stjerner. Det glitrer i paljetter og saxofonen kjører solo, poeten setter punktum med et sukk og tenoren går mellom publikum og spiller på alle strenger. Verden er blitt mindre, og vi er midt i den.

 

Utforsk Helgelandskysten i gode venners lag

Nesna er et sentrum for en mengde aktiviteter. Trenger du kajakkkurs for å bli trygg på havet, eller bare leie en? Vil du se havørna fange fisk, og få ei fin innføring i vår kystkultur underveis? Ta en topptur der du ser hele Helgeland ligge for dine føtter, og Lofotveggen vinke i det fjerne? Slange deg på ei strand ei lang natt, mens bålet spraker, med solen som selskap? Smile til venner, som smiler tilbake, og du kjenner pulsen banke, det blir varmt om hjertet og dette vil du aldri glemme.

Visste du at hurtigbåten er lokalbussen vår? Kjøp deg Travelpass, hopp på båten og loff rundt i en uke for en billig penge. Pakk lett. Ta med bok, gode sko, strikking og kamera. Det foranderlige lyset, året rundt, gjør hver tur til en ny opplevelse. Det blir kanskje ikke så mye lesing. Det er vanskelig å ta øynene fra landskapet utenfor vinduene. Lovund, Træna, Rødøy, Myken og Støtt ligger der ute, hver med sin unike historie, og venter på deg. Lei en sykkel hos oss, den får du med på båten. Bil er helt unødvendig. Det er ingen lange veier på øyene. I kveldinga er du tilbake på Nesna for et godt måltid og ei god natts søvn.

 

Selskaper og store dager

Tenker du at det ville vært deilig å slippe å stresse med å ordne til familiejubileet selv? Klassetreffet eller konfirmasjonen? Bare nyte å sitte rundt bordet, ha hvilepuls og fokus på de rundt deg? Snakke med tante Trude om da hun møtte onkel Olav, le og riste litt på hodet, mens deilig mat og drikke bare «skjer». Tunghørte Sigurd trives, og klarer å følge med på talene. Over dere funkler stjernehimmelen, og når musikerne entrer scenen er det bare å lene seg mer tilbake og nyte stunden.

 

Bedriftsarrangement

Synes du det er mye å holde rede på når personalet skal samles? Du vil ha fokus på det faglige, og slippe å dille med alt rundt? Ingen må tørste, sulte og Halvor må ha glutenfritt og Pepsi max. Kjell er veganer og Inger tåler ikke tomat! Internettet må være kablet og prosjektoren god. Filmen må ha lyd, og det må være god kaffe. Ingen risiko for blodsukkerfall mellom lunsj og middag. Gjengen har rukket å pynte seg litt, og de smiler til deg, til hverandre. Maten gjør deg stolt av å være på Helgeland, og boblene perler i glasset. Dere ler hjertelig med, og av, vertinne Ninas helt sanne røverhistorier fra virkeligheten. Du har lykkes med å gi dine ansatte ny energi og pågangsmot. Lytt til erfarne havfolk, og kos deg. 

Velkommen til oss på Havblikk

HOW TO GET TO THE NESNA

Nesna is located by Kystriksveien – the coastal route – roughly 65 km west of Mo i Rana. Nesna has an hourly ferry connection south to Levang; 57 km from Mosjøen and 32 km from Sandenssjøen

All three locations have an airport that is serviced by Widerøe. The Hurtigruta calls Nesna twice a day. Tickets by express route can be ordered here: hurtigruten.no/havn-til-havn

FAST BOAT, FERRY AND BUS

Lokal ferge og hurtigbåt ut til øyene. Hopp på hurtigbåten og få deg en fantastisk rundtur. Hopp av på Lovund eller Træna og kjenn på stillheten i aktive kystsamfunn. Du er tilbake på Nesna klokken 20.40. Med ReisNordlands reiseplanlegger kan du planlegge din reise, reiseplanleggeren finner du her: Reisnordland.no

I Nordland finnes det to regionale hurtigbåtruter. Disse kalles for "Nordlandsekspressen" og er igjen forkortet til "NEX". Du finner rutekart med rutetider her: Nex map

Ruter og reiseplanlegger finnes her. Last gjerne ned appen også: Reisnordland

Det går også hurtigbåt fra Bodø og Sandnessjøen daglig. Billetter kjøper du her: Last ned appen Billettnordland, eller: booking.177nordland.no

en_GBEnglish (UK)